020 428 05 55 Ma. t/m vr. 9.00 - 17.00 uur

Zoek op land, regio of reis

×

Albanie...

Bijzonder Albanië

Bezoek het laatste onontdekte land van Europa, Albanië. Albanië ligt aan de Adriatische- en aan de Ionische Zee, recht tegenover Italië en naast Montenegro, Kosovo en Griekenland. Het ongerepte landschap, eindeloze stranden, de kristalheldere zee en authentieke steden zoals Berat en Gjirokastra maken van Albanië een prachtige bestemming!

Fly-drive door Albanië

Fly-drive
Ontdek Albanië met de huurauto. Wij hebben voor u een aantal prachtige routes samengesteld waarbij u kennismaakt met de vele facetten van Albanië. De wegen in Albanië zijn redelijk en zijn de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Het grootste deel van de wegen die u neemt zijn snelwegen, de doorgaande wegen hebben gemiddeld weinig verkeer. Het verkeer in Tirana kan ietwat chaotisch zijn. Wel raden wij u aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan; niet alle wegen zijn goed verlicht. In Albanië wordt er aan de rechterkant van de weg gereden en het beste is om de borden te volgen en op de doorgaande wegen te blijven.

Bergen en meren

Raak onder de indruk van de indrukwekkende natuur van Albanië en wandel door de prachtige berglandschappen van de Albanese Alpen. De route van Valbona naar Theth loopt door groene valleien, over een bergpas en heeft prachtige vergezichten. Neem de ferry over het Komani meer en geniet van de adembenemende schoonheid van het meer en de omringende hoge bergen. Kom tot rust in de bergen van Valbona, gelegen in het Nationaal Park Valbonëdal. De eenvoud en authenticiteit van het land komen hier helemaal tot hun recht. Zuidelijker vindt u Pogradec, aan de Albanese kant van het meer van Ohrid. U kunt hier heerlijk relaxen, maar ook wandelen door de natuurgebieden en op zoek gaan naar pelikanen en flamingo’s.

De Albanese cultuur

Albanië is een land met een rijke geschiedenis. Het voormalige Balkanland heeft in 1991 het communisme achter zich gelaten en bloeit de afgelopen jaren op. Op historisch en cultureel gebied heeft Albanië veel te bieden. Bezoek de mooiste steden waarvan sommige zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed!

Gjirokastra
Vanaf het kasteel in de UNESCO stad Gjirokastra heeft u een prachtig uitzicht over de stad welke is omringd door de bergen. Bezoek in de oude stad ook de voormalige schuilkelder, welke nog volledig in de oorspronkelijke staat is. Slenter door de straten van de oude stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn een aanrader voor de lunch of het diner.

Berat
Houdt u van cultuur en geschiedenis, breng dan een bezoek aan Berat, één van de UNESCO steden van Albanië. Deze stad ligt tussen de bergen met aan beide kanten de oevers van de rivier de Osum. Het oude centrum bestaat uit witte huisjes en smalle straatjes. Boven de stad ligt het kasteel van Berat. Wandel door een labyrint van oude straatjes langs een enorme hoeveelheid aan kerkjes en moskeeën. Geniet van een heerlijk kopje koffie in één van de cafés en bewonder het uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks Ortodoxe geloof (Gorica) en het Islamitische geloof (Mangalen) al jaren lang scheidt.

Tirana
De westerse hoofdstad Tirana is een mooie afsluiting van de reis. Ontdek de stad te voet en drink een drankje in het draaiende restaurant van het Sky hotel.

Parels aan de Albanese kust

Albanië heeft kilometers kust. In het noorden vindt u zandstranden aan de Adriatische Zee en richting het zuiden ligt de Albanese Riviera aan de Ionische Zee. Ter hoogte van de hoofdstad Tirana ligt de kustplaats Durrës, waar u kilometerslange zandstranden vindt. Naar mate u meer naar het zuiden afzakt ziet u de kustlijn veranderen; het water wordt blauwer en het zand maakt plaats voor kiezelstenen. Ter hoogte van Ksamil, Himara en Saranda is de kust op zijn mooist!

Het reisaanbod...

©2023 De Beste Reisdeals - All Rights Reserved | De mooiste reizen voor de beste prijzen!