Ontdek de hoogtepunten van Jordanië

Intro

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië
8-daagse rondreis Jordanië inclusief vlucht, autohuur en verblijf

Jordanie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij snappen helemaal waarom. Deze veelzijdige bestemming laat je keer op keer versteld staan. Van een jeepsafari in de Wadi Rum woestijn tot dobberen in de dode zee, Jordanië heeft het allemaal. Snorkelen in de Rode Zee of hiken in het natuurreservaat van Dana, voor ieder wat wils. Maar waar Jordanië echt om bekend staat is het culturele erfgoed. Jordanië heeft veel invloeden uit de Romeinse tijd en veel indrukwekkende ruïnes, waaronder Petra, deze mysterieuze stad behoort tot een van de zeven wereldwonderen en is door UNESCO verklaard tot werelderfgoed. Kortom, een unieke en bijzondere plek om te bezoeken!

Waarom deze reisdeal?

 • Retourvlucht Amman

 • Overnachtingen volgens gekozen reisduur

 • Iedere ochtend een vers ontbijt

 • Gratis upgrade naar een vijfsterren hotel in Amman

 • Autohuur o.b.v. basis verzekering

 • Ontdek een van de zeven wereldwonderen, Petra!

 • Overnacht in de woestijn onder de heldere sterrenhemel

 • Geniet van de zon en drijf op de Dode Zee

 • Snorkelen in de Rode Zee van Aqaba

Reisinformatie

Ontdek de hoogtepunten van Jordanie

Dag 1: Welkom in Amman!
De reis begint in de hoofdstad Amman, waar je wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. Je ontvangt een informatiepakket en wordt naar de eerste accommodatie gebracht, het Regency Palace Hotel, waar je twee nachtjes zult slapen.

Amman is een fascinerende stad, gebouwd op zeven heuvels, vol geschiedenis, winkeltjes en heerlijke restaurants. Als de tijd het toelaat kun je een bezoek brengen aan de oude citadel, gelegen op de Jebel al-Qala’a, de hoogste berg van de stad. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, vooral met zonondergang. Het Romeinse amfitheater is ook meer dan een bezoek waard. Heb je genoeg oude ruïnes gezien en wil je het moderne Amman verkennen? Op de Abdali Boulevard vindt je prachtige skybars en genoeg luxe winkels. Zin in een verfrissend drankje? Vergeet dan geen Sugar Cane te drinken in een van de vele leuke cafeetjes en restaurants.

Dag 2: Maak kennis met Um Qais en Jerash
Op de tweede dag wordt de huurauto afgeleverd bij je hotel. Wij raden je aan om een uitstapje te maken naar Um Qais en Jerash. In Um Qais is gelegen in de heuvels boven de Jordaan-vallei. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het meer van Tiberias en de Golanvlakte. Jerash is een van de best bewaard gebleven Romeinse steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling. Je kunt hier ook wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn.

Dag 3 en 4: Op naar de Rode zee!
Vandaag staat een lange rit voor de boeg. Vandaag rijd je namelijk van Amman naar Aqaba, een badplaats aan de Rode Zee. Onderweg zijn genoeg mooie plekken om te stoppen en de reis iets minder lang te maken. Zo kun je een bezoek brengen aan Madaba, deze stad staat bekend om het kerkje met de beroemde mozaïeken. Ook Mount Nebo is een bezoek meer dan waard. Volgens overlevering heeft Mozes hier een blik op het Beloofde land kunnen werpen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Met helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien. In Kerak kun je imposante kruisvaarder kastelen bezoeken. Houdt je liever van hiken? Breng dan een bezoek aan Dana, een prachtig natuurreservaat voor zowel korte als lange hikes. Vervolg de Kings Highway richting Aqaba, de enige echte badplaats van Jordanie. De perfecte plek om te snorkelen of te duiken in de het koraalrif van de Rode Zee. Je overnacht hier in het Raed Hotel, waar je twee nachten zult verblijven.

Dag 5: Ontdek de indrukwekkende Wadi Rum woestijn
Vanuit Aqaba is het ongeveer 1,5 uur rijden naar het indrukwekkende Petra, een van de zeven wereldwonderen. Deze mysterieuze roze stad is in het midden van de woestijn gebouwd. Meer dan 2000 jaar geleden. Een adembenemende mooie plek. Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereik je de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. Je kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren. Na deze ervaring rijd je door naar een andere bijzondere plek, de Wadi Rum woestijn, ook wel de Maanvallei genoemd. De woestijn heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Je kunt het landschap verkennen met een jeeptour. Geniet van de zonsondergang en overnacht in het Hillawi Camp in een bedoeïenentent onder de heldere sterrenhemel. Wederom een ervaring om nooit meer te vergeten.  

Dag 6, 7 en 8: Dobberen op de Dode Zee
Vandaag staat weer een lange rit op het programma. Van Wadi Rum rijdt u richting de Dode Zee. Hier kunt u heerlijk bijkomen van de indrukwekkende reis. Dobberen op de dode zee of je kunt een bezoek brengen aan de berg Mukawir, wandelen door Wadi Mujib of maak kennis met de Ma’in Hot springs. Je overnacht de laatste twee nachten in het Grand East Hotel.

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. Je levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt met een koffer vol mooie ervaringen terug naar huis.


Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Amman - Amman, 35 a 40 km, Regency Palace Hotel
Dag 2: Amman, Regency Palace Hotel
Dag 3: Amman - Aqaba, 335 km, Raed Hotel
Dag 4: Aqaba, Raed Hotel
Dag 5: Aqaba – Wadi Rum, 70 km, Hillawi Camp
Dag 6: Wadi Rum – Dode Zee, 315 km, Grand East Hotel
Dag 7: Dode Zee, Grand East Hotel
Dag 8: Dode Zee - Luchthaven Amman, 60 km


Accommodaties naar sterren keuze:

3 sterren accommodaties

 • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

 • Aqaba: Raed Hotel of gelijkwaardig

 • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

 • Dode Zee: Grand East of gelijkwaardig

4 sterren accommodaties

 • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

 • Aqaba: La Costa Hotel of gelijkwaardig

 • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

 • Dode Zee: Ramada Dead Sea of gelijkwaardig

N.B. In verband met de grote populariteit van Petra zijn de hotels hier regelmatig volgeboekt. Tijdens deze mooie reis ziet je alle hoogtepunten van Jordanie en kun je zeker een bezoek brengen aan Petra. De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie.

Accommodatie

Ontdek Jordanie

Bijzonderheden
3* hotels:
 • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

 • Aqaba: Raed Hotel of gelijkwaardig

 • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

 • Dode Zee: Grand East of gelijkwaardig

  Ontdek Jordanie

  Bijzonderheden
  4* hotels:
  • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

  • Aqaba: La Costa Hotel of gelijkwaardig

  • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

  • Dode Zee: Ramada Dead Sea of gelijkwaardig

   Aanvullende info

   De vanafprijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.


   Exclusief

   • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

   • € 35,00 boekingskosten

   • Eventuele toeristenbelasting ter plaatse te betalen

   • Aanvullende verzekeringen en extra's


   Vluchtinformatie
   Vertrek vanaf Amsterdam. Deze reisdeal is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten.

   Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia naar Amman. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen.

   Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

   Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden. 
    
   Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.   Autohuur
   Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur

   In deze reis is een huurauto inbegrepen. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren via de touroperator. Afkoop van eigen risico kunt u ter plaatse bij het verhuurbedrijf bijboeken.

   Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.   Voorwaarden
   Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden specifiek geldend voor flash sales van toepassing: Zie voorwaarden                      
                            
   De touroperator is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.                          

   Na boekingsbevestiging door touroperator dient de volledige reissom per omgaande worden voldaan. Een definitieve boeking is niet annuleerbaar door de reiziger. Er gelden 100% kosten.

   Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan de touroperator binnen 24 uur (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven zonder extra kosten. Vervolgens heeft de klant  72 uur de tijd (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) om op het herziene aanbod te reageren. Indien de klant het aanbod niet aanvaard, zal de touroperator een ander aanbod voorzien die de klant tegemoet komt. Indien geen passende oplossing wordt gevonden, kan de klant de volledige reis kosteloos annuleren.

   De kamers in genoemde hotels worden vooraf ingekocht. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een hotel de beschikbaarheid van de hotelkamers niet tijdig of juist aan de touroperator doorgeeft. Tevens kan het voorkomen dat het hotel een update van de beschikbaarheid doorgeeft in avonden of weekenden. De touroperator is in deze gevallen niet in de mogelijkheid de beschikbare vertrekdata te wijzigen. Hierdoor is het mogelijk dat er een boeking wordt gemaakt, terwijl een hotel geen beschikbaarheid heeft. De touroperator zal bij een niet beschikbare kamer een gelijkwaardig alternatief doorgeven en/of de volgorde van de accommodaties aanpassen.

   Het reserveren van boeking gebeurt rechtstreeks bij Style in Travel. Alle vragen en klachten dienen rechtstreeks aan Style in Travel gericht te zijn. Het is belangrijk dat de bevestiging van Style in Travel goed bewaard wordt.
    

   Kaart

   Bestemming

   Jordanie

   Jordanië is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij snappen helemaal waarom! De avontuurlijke reiziger voelt zich hier direct thuis. Deze veelzijdige bestemming laat je keer op keer weer versteld staan. Van dobberen in de Dode Zee tot de bizarre natuur van woestijnen en canyons: Jordanië has it all!

   Maar waar Jordanië echt bekend om staat is het culturele erfgoed. Jordanië heeft veel invloeden uit de Romeinse tijd en heeft veel indrukwekkende ruïnes, waaronder in de stad Petra, dat behoort tot één van de zeven wereldwonderen en tot werelderfgoed is verklaard door UNESCO. Meer bevestiging dan dit heb je niet nodig, ga dus met je eigen ogen deze unieke bestemming ontdekken!

   Amman
   Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar u onder andere de Dode-Zeerollen kunt bewonderen.

   Jerash
   Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis.

   Umm Qais
   Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, daterend uit dezelfde periode als Jerash. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

   Aqaba
   De havenstad Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming.Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. Een bijzonder detail is dat deze badplaats de Rode Zee ‘deelt’ met de badplaats Eilat, gelegen in het buurland Israël, enTaba, gelegen in Egypte.
    
   Petra
   Een bezoek aan het wereldwonder Petra mag natuurlijk niet ontbreken! Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof en tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn.
   De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. U kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren.
    
   Wadi Rum
   Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel en u vindt er inscripties en oude waterwerken die aangeven dat dit gebied in vroeger tijden bewoond is geweest. U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4WD. Tijdens al onze reizen overnacht u in een  tentenkamp (de eenvoudige of de luxe variant) temidden van dit indrukwekkende landschap. Een geweldige ervaring!

   Madaba
   Het plaatsje Madaba was vroeger een belangrijk religieuscentrum en is vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum.

   Mount Nebo en de Dode Zee
   Aan de oevers van de Dode Zee ligt Mount Nebo, de plek waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien.  De hotels welke aan de Dode Zee liggen zijn bij uitstek geschikt om te relaxen. Geniet van de faciliteiten in de heerlijke strandhotels en vergeet niet te ‘zwemmen’ in de Dode Zee.

   Prijzen

   Het geselecteerde kamer type is helaas niet beschikbaar. Maak opnieuw een keuze.