Het beste van Letland

Intro

Fly-drive: Het beste van Letland
5-daagse rondreis inclusief vlucht, huurauto en verblijf in vier- en vijfsterrenaccommodaties

Maak kennis met Letland. Bezoek de hoofdstad Riga, het natuurpark bij Sigulda en de mondaine badplaats Jurmala. Riga ligt aan de Golf van Riga en is de grootste stad van de Baltische Staten. De stad staat vol indrukwekkende gebouwen, gezellige pleintjes en oude arbeiderswoningen. Sigulda staat bekend om burcht Turaida, waarvan je een prachtig panoramisch uitzicht hebt. Vervolgens sluit je de reis af aan de badplaats Jurmula. Kortom; alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn aanwezig!

Waarom deze reisdeal?

 • Retourvlucht Riga

 • Overnachtingen in bijzondere boutique hotels

 • Iedere morgen een vers ontbijtje

 • Huurauto Categorie A inclusief all-inclusive verzekering

 • Parkeerkosten bij de accommodaties

 • Ontdek het kleurrijke Riga

 • Maak kennis met de grootste grot van de Baltische Staten

 • Relaxen aan het strand van Jurmula

Reisinformatie

Het beste van Letland

Bezoek de hoofdstad Riga, het natuurpark bij Sigulda en de mondaine badplaats Jurmala. De perfecte combinatie van wat Letland te bieden heeft.

Dag 1 en 2: Maak kennis met de hoofdstad van Letland!
Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor je klaar. Riga ligt aan de Golf van Riga (Oostzee) en is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn.

Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals Jugendstil en Art Nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen en vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kun je onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen. Je overnacht de komende twee nachten in hotel Jane of gelijkwaardig.

Dag 3: Ontdek het historische Sigulda
Vandaag rijd je richting Sigulda. Deze historische stad ligt middenin het Nationale Park Gauja op ca. 50 km van Riga. Een bekende attractie is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Vanuit de toren heb je een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. Na je verblijf in de bruisende stad Riga is Sigulda een ideale verblijfplaats voor een kennismaking met de natuurschatten van Letland. Je overnacht in Hotel Sigulda of gelijkwaardig.

Dag 4 en 5: Relaxen aan het strand van Jurmala
De laatste bestemming is Jurmala, een mondaine badplaats. Jurmala ligt aan een lang gestrekt zandstrand en het stadje staat ook wel bekend als kuuroord. Het plaatsje staat vol met houten villa’s in Art Nouveau stijl. In de hoofdstraat zijn veel winkeltjes en restaurants gevestigd waarlangs je een mooie wandeling kunt maken. Met name door de zeewind, dennenbossen en het strand is het een ideale verblijfplaats voor ontspanning. Je overnacht in hotel Dzintars of gelijkwaardig.

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht rijd je terug naar de luchthaven van Riga waar je de huurauto weer inlevert en vol nieuwe indrukken weer terugvliegt naar huis!


Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Riga (ophalen huurauto) – Riga, Hotel Jane of gelijkwaardig
Dag 2: Riga, Hotel Jane of gelijkwaardig
Dag 3: Riga – Sigulda, Hotel Sigulda of gelijkwaardig (ca. 1 uur rijden)
Dag 4: Sigulda – Jurmula, Hotel Dzintars of gelijkwaardig (ca. 1,5 uur rijden)
Dag 5: Jurmula – Riga luchthaven (inleveren huurauto) (ca. 30 minuten rijden)


Accommodaties gekozen aantal sterren:

3 sterren accommodaties

 • Riga: Hotel Jane, IBIS Style hotel of gelijkwaardig

 • Sigulda: Hotel Sigulda, Hotel Alberta Villa, Hotel Pils of gelijkwaardig

 • Jurmala: Hotel Dzintars, Hotel Elina of gelijkwaardig

4 sterren accommodaties  

 • Riga: Hotel Monika, Hotel Bellevue of gelijkwaardig

 • Sigulda: Hotel Segevold of gelijkwaaridg

 • Jurmula: Amber Sea Hotel & Spa, Jurmala Spa Hotel of gelijkwaardig

Accommodatie

5-daagse fly-drive Het Beste van Letland

Bijzonderheden

3* hotels:
-
Riga: Hotel Janne of IBIS Style hotel
- Sigulda: Hotel Sigulda of Villa Alberta of Hotel Pils
- Jurmala: Hotel Dzintars of Hotel Elina

4* hotels:
-
Riga: Hotel Monika of Hotel Bellevue
- Sigulda: Hotel Segevold
- Jurmala: Amber Sea Hotel & Spa of Jurmala Spa Hotel

Indien geen beschikbaarheid in het eerste hotel, dan reserveren wij voor u een van de alternatieve accommodaties.

Aanvullende info

De vanafprijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.
Autohuur
Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren via de touroperator. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden specifiek geldend voor flash sales van toepassing: Zie voorwaarden                      
                         
De touroperator is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.                          

Na boekingsbevestiging door touroperator dient de volledige reissom per omgaande worden voldaan. Een definitieve boeking is niet annuleerbaar door de reiziger. Er gelden 100% kosten.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan de touroperator binnen 24 uur (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven zonder extra kosten. Vervolgens heeft de klant  72 uur de tijd (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) om op het herziene aanbod te reageren. Indien de klant het aanbod niet aanvaard, zal de touroperator een ander aanbod voorzien die de klant tegemoet komt. Indien geen passende oplossing wordt gevonden, kan de klant de volledige reis kosteloos annuleren.

De kamers in genoemde hotels worden vooraf ingekocht. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een hotel de beschikbaarheid van de hotelkamers niet tijdig of juist aan de touroperator doorgeeft. Tevens kan het voorkomen dat het hotel een update van de beschikbaarheid doorgeeft in avonden of weekenden. De touroperator is in deze gevallen niet in de mogelijkheid de beschikbare vertrekdata te wijzigen. Hierdoor is het mogelijk dat er een boeking wordt gemaakt, terwijl een hotel geen beschikbaarheid heeft. De touroperator zal bij een niet beschikbare kamer een gelijkwaardig alternatief doorgeven en/of de volgorde van de accommodaties aanpassen.

Het reserveren van boeking gebeurt rechtstreeks bij Style in Travel. Alle vragen en klachten dienen rechtstreeks aan Style in Travel gericht te zijn. Het is belangrijk dat de bevestiging van Style in Travel goed bewaard wordt.
 

Bestemming

Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten
Fly-drives naar de mooiste bestemmingen in Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten hebben een rijke geschiedenis en met name de drie hoofdsteden zijn hoogtepunten tijdens uw reis. De oude binnensteden van Tallinn, Riga en Vilnius hebben een uniek karakter met gebouwen in verschillende stijlen (middeleeuws, art nouveau en barok). Ook het landschap en natuur is er prachtig, zoals de mondaine badplaats Jurmala, het natuurpark bij Sigulda en het eiland Saaremaa. De veelzijdigheid zal u verrassen!

Estland, Letland en Litouwen zijn sterk met elkaar verbonden door hun gezamenlijke geschiedenis. De landen behoorden tot de Sovjet-Unie waarvan u met name in Letland en Litouwen nog veel terugziet. Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 werden de staten alle drie onafhankelijk. Sinds 2004 zijn de landen trots lid van de Europese Unie. Toch zijn er ook genoeg verschillen te ontdekken, zoals de taal, de cultuur, het landschap, het unieke karakter van de steden en de traditionele gerechten op de menukaart.

De wegen zijn goed geschikt voor een Fly-Drive reis en wij selecteerden bijzondere boutique hotels en 3 & 4-sterren hotels. Kortom; alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn aanwezig.

Prijzen

Het geselecteerde kamer type is helaas niet beschikbaar. Maak opnieuw een keuze.