Ontdek de hoogtepunten van de Baltische Staten

Intro

Ontdek de hoogtepunten van de Baltische Staten
11-daagse rondreis inclusief vlucht, huurauto en overnachtingen

Maak kennis met Letland, Estland en Litouwen. Bezoek de hoofdstad Riga, beleef het kuuroord Parnu en pak een terrasje in het Middeleeuwse Tallin. Geniet van de adembenemende natuur in het natuurpark bij Sigulda, bezoek een van de grootste grotten van de Baltische Staten en beleef het fotogenieke Vilnius. Ontdek de Sovjet-gevangenis en relax aan het strand van Liepaja. Kortom; de perfecte combinatie en de meest complete route om kennis te maken met de Baltische Staten!

Waarom deze reisdeal?

 • Retourvlucht Riga

 • Overnachtingen op 6 afwisselende locaties

 • Iedere morgen een vers ontbijtje

 • Huurauto Categorie A inclusief all-inclusive verzekering

 • Parkeerkosten bij de accommodaties

 • Ontdek Riga, de grootste stad van de Baltische Staten

 • Maak kennis met Scandinavische invloeden in Tallin

 • Beleef het oude centrum van Vilnius, een werelderfgoed van UNESCO

 • Perfecte combinatie tussen authentieke dorpjes en natuur!

Reisinformatie

Ontdek de hoogtepunten van de Baltische Staten

Bezoek de pareltjes van de Baltische Staten. Estland, Letland en Litouwen. Van bruisende en historische steden, het ontdekken van natuurparken en bijkomen op het strand. De perfecte roadtrip om kennis te maken met de Baltische Staten!

Dag 1 en 2: Maak kennis met de hoofdstad van Letland, Riga!
Aangekomen op de luchthaven van Riga staat de huurauto al voor je klaar. Riga ligt aan de Golf van Riga (Oostzee) en is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn. Je overnacht in Hotel Janne, IBIS Style of gelijkwaardig.

Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals Jugendstil en Art Nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen en vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kun je onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

Dag 3 en 4: Van het kooroord Parnu naar het indrukwekkende Tallinn
Op naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. Het is een rit van bijna vier uur maar onderweg zijn er genoeg mooie plekken om even te stoppen. Een echte aanrader is om op de helft van de route een bezoek te brengen aan de badplaats Parnu, een bekend kuuroord in Estland. De plaats heeft een Middeleeuwse uitstraling en een rijke geschiedenis als Hanzestad.

Tallinn is een indrukwekkende stad en compleet anders dan Riga. De stad ligt aan de baai van de Finse Golf waardoor er Scandinavische invloeden terug te vinden zijn, vooral in de taal. Tallinn bestaat uit twee verschillende delen, de historische binnenstad en de moderne stad. Het oude centrum heeft een prachtige hoofdingang met twee indrukwekkende Middeleeuwse torens. Tussen de Middeleeuwse straatjes zijn veel gezellige terrasjes en pleinen te vinden. Vooral de Nevski kathedraal, het stadhuisplein en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Buiten de stad raden wij aan om een bezoek te brengen aan het Kadriorgpaleis met prachtige tuinen. Je overnacht in Pirita Spa of gelijkwaardig.

Dag 5: Ontdek de grootse grot van de Baltische Staten
Vandaag rijd je richting Sigulda. Deze historische stad ligt middenin het Nationale Park Gauja op ca. 50 km van Riga. Een bekende attractie is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Vanuit de toren heb je een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. Na je verblijf in de bruisende stad Tallinn is Sigulda een ideale verblijfplaats voor een kennismaking met de natuurschatten van Letland. Je overnacht in Hotel Sigulda, Villa Alberta, Hotel Pils of gelijkwaardig.

Dag 6 en 7: Beleef het fotogenieke Vilnius
Rijdt via het indrukwekkende paleis van Rundale naar de laatste hoofdstad, Vilnius in Litouwen. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, net als de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. De stad heeft wel 40 kerken, maar er zijn nog meer prachtige gebouwen te vinden, vooral in Gotische en Barok stijl. Het is een fotogenieke stad met heerlijk eten en goede biertjes. Het Paleis van de Groothertog is meer dan een bezoek waard, net als het kasteel van Trakai dat op 30 minuten rijden van Vilnius ligt. Een indrukwekkende Middeleeuws kasteel gelegen op een klein schiereiland. Heb je zin om actief bezig te zijn? Dan is het adventure park Belmontas ook zeker de moeite waard. Gelegen in een natuurrijke omgeving en je kunt er heerlijke traditionele gerechten proeven. Je overnacht in IBIS Style, Europa City of gelijkwaardig

Dag 8: Van Vilnius, Kaunus naar Klaipeda
Vandaag staat Klaipeda, de derde stad van Litouwen op de planning. Het is de meest belangrijke havenstad, in de Tweede Wereldoorlog werd de haven namelijk door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. Tussen Vilnius en Klaipeda ligt Kaunus, het is een beetje het ondergeschoven kindje van Litouwen. Onterecht want de stad heeft veel te bieden en is een bezoek zeker waard. De huizen in Klaipeda zijn versierd met kreupelhout, de stad doet hierdoor sprookjesachtig aan. Dwaal door de smalle kronkelstraatjes, breng een bezoek aan het klokken museum en wandel door het park van sculpturen. Sluit je bezoek af met een bezoek aan het Marine Museum. Je ovenacht in IBIS Style of gelijkwaardig

Dag 9: Van mooie stranden tot de Sovjet-gevangenis
Van Litouwen ga je weer richting Letland, naar de plaats Liepaja. De stad ligt tussen de Oostzee en het meer van Liepaja. Het is net als Klaipeda een belangrijke havenstad. De Sovjet-gevangenis is een interessante mustsee, net als de spookstad Karosta en het strand. Je overnacht in Hotel Liva of gelijkwaardig.


Dag 10: Relaxen en de laatste souvenirs kopen
Je kunt kiezen om een dagje te relaxen op het strand van Liepaja of alvast terug te keren richting Riga en de laatste souvenirs te kopen. Je overnacht net als de eerste nacht in Hotel Janne, IBIS Style of gelijkwaardig.

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht rijd je de volgende dag terug naar de luchthaven van Riga waar je de huurauto weer inlevert en vol nieuwe indrukken terugvliegt naar huis.


Route in het kort

Dag 1: Riga luchthaven (ophalen huurauto) – Riga, Hotel Janne of gelijkwaardig, 9 km
Dag 2: Riga, Hotel Janne of gelijkwaardig
Dag 3: Riga – Tallinn, Hotel Pirita of gelijkwaardig, 330 km
Dag 4: Hotel Pirita of gelijkwaardig
Dag 5: Tallinn – Sigulda, Hotel Sigulda of gelijkwaardig, 305 km
Dag 6: Sigulda – Vilnius, IBIS Style of gelijkwaardig, 361 km
Dag 7: Vilnius, IBIS Style of gelijkwaardig
Dag 8: Vilnius – Klaipeda, IBIS Style of gelijkwaardig, 309 km
Dag 9: Klaipeda – Liepaja, Hotel Liva of gelijkwaardig, 101 km
Dag 10: Liepaja – Riga, Hotel Janne of gelijkwaardig, 213 km
Dag 11: Riga – Riga luchthaven (inleveren huurauto), 9 km


Accommodaties gekozen aantal sterren:

3 sterren accommodaties  

 • Riga: Hotel Janne, IBIS Style hotel of gelijkwaardig

 • Tallinn: Hotel Pirita Spa of gelijkwaardig

 • Sigulda: Hotel Sigulda, Hotel Alberta Villa, Hotel Pils of gelijkwaardig

 • Vilnius: IBIS Style, Europa City of gelijkwaardig

 • Klaipeda: IBIS Style of gelijkwaardig

 • Liepaja: Hotel Liva of gelijkwaardig

4 sterren accommodaties

 • Riga: Hotel Monika, Hotel Bellevue of gelijkwaardig

 • Tallin: Hotel l’Ermitage, Hotel Ulimeste, Hestia Domina Ilmarine, Tallink City of gelijkwaardig

 • Sigulda: Hotel Segevold of gelijkwaardig

 • Vilnius: Hotel Conti, Crown Plaza of gelijkwaardig

 • Klaipeda: Hotel Euterpe, Amberton Klaipeda of gelijkwaardig

 • Liepaja: Hotel Promende, Amrita Europa Hotel of gelijkwaardig

Accommodatie

11-daagse Fly-Drive Baltische Staten Klassiek

Bijzonderheden
3* hotels:
- Riga: Hotel Janne of IBIS Style hotel
- Tallinn: Hotel Pirita Spa
- Sigulda: Hotel Sigulda of Villa Alberta of Hotel Pils
- Vilnius: IBIS Style hotel of Europa City
- Klaipeda: IBIS Style hotel
- Liepaja: Hotel Liva

4* hotels:
- Riga: Hotel Monika of Hotel Bellevue
- Tallinn: Hotel l'Ermitage of Hestia Domina Ilmarine of Tallink City
- Sigulda: Hotel Segevold
- Vilnius: Hotel Conti of Crown Plaza
- Klaipeda: Hotel Euterpe of Amberton Klaipeda
- Liepaja: Hotel Liepaja of Amrita Europa Hotel

Indien geen beschikbaarheid in het eerste hotel, dan reserveren wij voor u een van de alternatieve accommodaties.

Aanvullende info

De vanafprijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.
Autohuur
Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren via de touroperator. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden specifiek geldend voor flash sales van toepassing: Zie voorwaarden                      
                         
De touroperator is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.                          

Na boekingsbevestiging door touroperator dient de volledige reissom per omgaande worden voldaan. Een definitieve boeking is niet annuleerbaar door de reiziger. Er gelden 100% kosten.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan de touroperator binnen 24 uur (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven zonder extra kosten. Vervolgens heeft de klant  72 uur de tijd (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) om op het herziene aanbod te reageren. Indien de klant het aanbod niet aanvaard, zal de touroperator een ander aanbod voorzien die de klant tegemoet komt. Indien geen passende oplossing wordt gevonden, kan de klant de volledige reis kosteloos annuleren.

De kamers in genoemde hotels worden vooraf ingekocht. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een hotel de beschikbaarheid van de hotelkamers niet tijdig of juist aan de touroperator doorgeeft. Tevens kan het voorkomen dat het hotel een update van de beschikbaarheid doorgeeft in avonden of weekenden. De touroperator is in deze gevallen niet in de mogelijkheid de beschikbare vertrekdata te wijzigen. Hierdoor is het mogelijk dat er een boeking wordt gemaakt, terwijl een hotel geen beschikbaarheid heeft. De touroperator zal bij een niet beschikbare kamer een gelijkwaardig alternatief doorgeven en/of de volgorde van de accommodaties aanpassen.

Het reserveren van boeking gebeurt rechtstreeks bij Style in Travel. Alle vragen en klachten dienen rechtstreeks aan Style in Travel gericht te zijn. Het is belangrijk dat de bevestiging van Style in Travel goed bewaard wordt.
 

Bestemming

Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten
Fly-drives naar de mooiste bestemmingen in Estland, Letland & Litouwen

De Baltische Staten hebben een rijke geschiedenis en met name de drie hoofdsteden zijn hoogtepunten tijdens uw reis. De oude binnensteden van Tallinn, Riga en Vilnius hebben een uniek karakter met gebouwen in verschillende stijlen (middeleeuws, art nouveau en barok). Ook het landschap en natuur is er prachtig, zoals de mondaine badplaats Jurmala, het natuurpark bij Sigulda en het eiland Saaremaa. De veelzijdigheid zal u verrassen!

Estland, Letland en Litouwen zijn sterk met elkaar verbonden door hun gezamenlijke geschiedenis. De landen behoorden tot de Sovjet-Unie waarvan u met name in Letland en Litouwen nog veel terugziet. Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 werden de staten alle drie onafhankelijk. Sinds 2004 zijn de landen trots lid van de Europese Unie. Toch zijn er ook genoeg verschillen te ontdekken, zoals de taal, de cultuur, het landschap, het unieke karakter van de steden en de traditionele gerechten op de menukaart.

De wegen zijn goed geschikt voor een Fly-Drive reis en wij selecteerden bijzondere boutique hotels en 3 & 4-sterren hotels. Kortom; alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn aanwezig.

Prijzen

Het geselecteerde kamer type is helaas niet beschikbaar. Maak opnieuw een keuze.