Vragen over acco´s

Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op, mail naar info@styleintravel.nl of bel + 31 (0)20 428 05 55.

 • Kan ik een optie nemen op een reis?

  Helaas is het niet mogelijk om een optie te nemen op onze reizen.

 • Zijn de geboden faciliteiten altijd open en gratis?

  Per accommodatie vermelden wij de aanwezige faciliteiten. Dit betekent echter niet dat het gebruik hiervan altijd gratis is. Zeker voor sportfaciliteiten, zoals healthclubs, sauna's, squash, golf en tennisbanen dient bijna altijd ter plaatse te worden betaald. Dit geldt ook voor kluisjes of parkeergarages. Vaak zijn bepaalde faciliteiten verpacht aan derden waardoor noch Style in Travel noch de hoteleigenaar er zeggenschap over hebben.

  Vermelding van faciliteiten betekent niet dat Style in Travel garandeert dat deze geopend zijn. Dit geldt voornamelijk in de winterperiode en in het voor-en naseizoen.

 • Moet ik toeristenbelasting betalen?

  Toeristenbelasting is een algemene belasting die een gemeente kan heffen. De hoogte van de toeristenbelasting verschilt per gemeente. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij toeristenbelasting heffen en hoe zij het tarief berekenen. Bijvoorbeeld een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingprijs. Op steeds meer locaties wordt toeristenbelasting berekend en jaarlijks aangepast. Hierdoor kunnen wij dit niet per locatie aangeven.

  Toeristenbelasting betaald u ter plaatse aan de accommodatie.

 • Wat is een aanvraag?

  Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel als nog voor u te reserveren. Indien dit lukt is de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een passend alternatief aan proberen te bieden. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geanuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

 • Wat is een Pousada?

  Met een verblijf in een Pousada, maakt u op een fantastische manier kennis met de rijke cultuur, de tradities en de levensstijl die Portugal bezit. Ze zijn ondergebracht in gerestaureerde kastelen, kloosters en andere historische gebouwen of liggen in een historisch uiterst interessante omgeving. Door hun kleinschaligheid bent u verzekerd van gastvrijheid en persoonlijke service.

  Deze accommodaties, verspreid over heel Portugal en eigendom van de staat, bieden daarbij een eigentijds comfort en op culinair gebied maakt u kennis met voortreffelijke regionale gerechten. Pousada's zijn ingedeeld in vier categorieen, nml. Pousada's de charme (gelegen in een historisch interessante omgeving maar met de nadruk op sfeer en ambiance),  Historisch Design (in historische gebouwen, maar gerestaureerd met moderne architectonische ingrepen of duidelijke "Art Nouveau" invloeden,  Historisch (de meest luxe en ondergebracht in nationale monumenten,zoals kloosters, paleizen, kastelen en forten) en Natuur Pousada's (gelegen in een mooi landelijk gebied).

 • Wat is een Quinta?

  Quinta betekent landhuis. Wij hebben voor u een aantal Quinta's geselecteerd, die allemaal in een prachtige landelijke omgeving liggen en toch op korte afstand van historische steden en stadjes.

  De eigenaren zijn Nederlanders, die al jaren in Portugal wonen, trots zijn op hun Quinta en u zullen verrassen met hun kennis niet alleen van de directe omgeving maar van heel Portugal. Daarnaast staan behulpzaamheid en gastvrijheid hoog in het vaandel. 

 • Wat is een Solares?

  Een Solares is een landhuis, privébezit en vaak met behulp van de Portugese staat gerestaureerd. De huizen beschikken over een klein aantal kamers en liggen in een rustige landelijke omgeving, vaak op korte afstand van kleine dorpjes en stadjes. 

  De kamers zijn allen voorzien van een prive badkamer. Sommige landhuizen serveren op speciaal verzoek maaltijden. Deze maaltijden worden veelal genoten met de familie en andere gasten. Een unieke manier om met het traditionele leven kennis te maken. 

 • Wat is een Agriturismo?

  Agriturismo's zijn oude boerderijen of landhuizen die omgetoverd zijn tot sfeervolle Italiaanse accommodaties met alle benodigde faciliteiten. Van eenvoudige accommodaties tot luxe landhuizen.

  Een accommodatie waar u heerlijk kunt genieten van de Italiaanse, landelijke levensstijl, de kleinschaligheid, de gastvrijheid en de lokale keuken met de producten van het landgoed zelf.

 • Wat is een Finca?

  Wij hebben voor u een aantal bijzondere accommodaties geselecteerd. Allen gelegen in een prachtige landelijke omgeving en veelal op korte afstand van historische steden en stadjes. Alle eigenaren zijn Nederlanders of Vlamingen. Ze wonen al jaren in Spanje en zijn trots op hun hotel of huis. Ze zullen u verrassen met hun kennis. Niet alleen van de directe omgeving maar van heel Spanje! Ze hebben allen hun eigen verhaal. Behulpzaamheid en gastvrijheid staan voor hen hoog in het vaandel.

 • Wat is een Parador?

  Verblijven in een Parador is alsof u een andere wereld binnengaat, een combinatie van unieke momenten, emoties en ervaringen die u mee naar huis neemt en voor altijd bewaart. Behalve de mogelijkheid om te overnachten in een Arabisch fort, een klooster, een middeleeuws kasteel, een paleis, een herenhuis of in een traditioneel architectuur opgetrokken modern gebouw, heeft u ook de kans om de culinaire rijkdom van onze restaurants te proeven, die gebaseerd zijn op de traditionele keuken van elke regio.

 • Wat is een Riad?

  Een riad is eigenlijk een oud huis welke vaak al generaties lang van een en dezelfde familie is. Ongeveer 10 jaar geleden begon men in Marrakech met het verbouwen en restaureren van deze huizen tot riads met een aantal kamers voor gasten en toeristen. Wanneer je voor de voordeur staat zal je niet zeggen wat een ruimte en pracht er binnen te vinden is. Het leuke aan een riad is dat de Marokkaanse stijl behouden is en je er ondanks dat je in de stad bent toch alle rust kunt vinden.