Sint Petersburg

Sint Petersburg

Sint Petersburg werd in 1703 gesticht door de tsaar Peter de Grote. De stad werd gebouwd om het westen met Rusland te verbinden en dat is de reden dat de stad veel weg heeft van westerse steden. De grachten die door Sint Petersburg lopen zijn geïnspireerd door de Nederlandse grachten, waaraan tsaar Peter de Grote enige tijd aan gewoond heeft. De naam van Sint Petersburg komt overigens niet van de stichter, maar van de beschermheilige van de stad: Petrus.

De stad staat vooral bekend om alle kunst en cultuur die er te zien is. De tsaren hebben er vele paleizen gebouwd en hebben in hun jaren een gigantische kunstcollectie verzameld. Een deel van die kunstcollectie is nu te bewonderen in het Hermitage; een van de grootste musea van de wereld. Het Hermitage bevat meer dan 3 miljoen kunstobjecten die verzameld zijn in ongeveer 2,5 eeuw.

De verschillende voorsteden van Sint Petersburg zijn ook zeker een bezoek waard. Zo is Peterhof een van de voorsteden van de stad en staat bekend om zijn paleizencomplex dat ook wel met Versailles wordt vergeleken. Naast de paleizen zijn is de tuin in Peterhof ook een wandeling waard, deze is met prachtige fonteinen versierd.
Het Catharina- en Alexanderpaleis staan in Poesjkin en werden door de tsaren vooral al zomerverblijven gebruikt. Beide zijn een bezoek waard, maar vooral leuk om te zien zijn de grote kachels is het Catharina paleis die zijn versierd met Delfts blauwe tegeltjes.

Het bekendste theater van Sint Petersburg is het Mariinskitheater waar vele beroemde balletdanseressen werden opgeleid. Wanneer je er tijd voor hebt is het zeker een aanrader om een balletvoorstelling bij te wonen.
..

St. Petersburg / RUSCB / Sint Petersburg

Vijfdaagse Stedentrip naar St. Petersburg

Beleef Sint Petersburg tijdens een vijfdaagse stedentripSint Petersburg is de stad van tsaar Peter de Grote (1672) en staat naast de Hermitage ook bekend om talloze andere musea en zijn prachtige grachten. Deze grachten zijn in het beeld van Amsterdam aan gelegd door de eerste tsaar en is de rede dat de stad ook wel omgedoopt wordt tot het Venetië van Rusland. Tijdens deze vijfdaagse stedentrip..
Vanafprijs gebaseerd op 4 nachten inclusief, vlucht, ontbijt en programma volgens beschrijving
5 dagen