Denemarken

Autovakanties Denemarken
Een autovakantie Denemarken is een geweldige manier om de steden, dorpen en prachtige natuur in uw eigen tempo te verkennen. Onze zorgvuldig uitgestippelde routes leiden u door de interessantste gebieden. Onderweg verblijft u in karakteristieke accommodaties, zoals vorstelijke kastelen, knusse guesthouses en herbergen of moderne stadshotels.

De stranden en meren van Jutland
Uw eerste stop tijdens een autovakantie Denemarken is Jutland, het langgerekte vasteland van Denemarken. Hier vindt u moderne steden, zoals Århus, en een kustlijn met lange zandstranden. Voor de kust liggen de Deense Waddeneilanden, met een prachtige natuur van duinen en heide. Ontdek wandelend en fietsend het binnenland in het Merendistrict of geniet van de rust langs het Limfjord. Zeehonden laten zich hier regelmatig zien. Bij het pittoreske plaatsje Skagen in het uiterste noorden versmalt het land tot een lange zandbank. In dit ruige noorden heeft de natuur de overhand. Duinen verslinden hier langzaam vuurtorens, kerken en dorpjes.

Sprookjesachtig Funen
Als u vanuit Jutland de brug over de Kleine Belt passeert komt u op het eiland Funen. Funen is sprookjesachtig. De vele kastelen zouden hier de fantasie van Hans Christian Andersen hebben aangewakkerd. De stad Odense is zijn geboorteplaats. Deze oude stad heeft een gezellig centrum met vakwerkhuizen en een museum gewijd aan de beroemde schrijver. Van de vele kastelen op Funen zijn Slot Egeskov en Valdermars Slot absolute aanraders. De mooiste stad op Funen, naar onze mening, is Faaborg; leuke kleine huisjes in allerlei kleuren, gezellige restaurantjes en een klein haventje zorgen hier voor een unieke sfeer. In dit stukje Denemarken waan je je in de Middeleeuwen, totdat de hippe restaurantjes je weer terugbrengen in de 21ste eeuw.

Statig Seeland
Naar het eiland Seeland, gelegen tussen de Grote Belt en Zweden, gaat u in de eerste plaats voor de hoofdstad Kopenhagen. Kopenhagen is een moderne stad met een ontspannen sfeer. Inwoners van Kopenhagen trekken in de zomer vaak naar de noordkust, de regio die bekend staat als de Deense Riviéra. In dit mooie gebied met prachtige zandstranden, vindt u ook voldoende cultuur en historie. Drie prachtige kastelen, Kronborg, Frederiksborg en Fredensborg, zijn er een bezoek waard. Het Louisiana Museum of Modern Art combineert een unieke ligging en architectuur met steeds wisselende exposities. Voor de natuur gaat u naar Zuid-Seeland. Hier kunt u eilandhoppen langs de gezellige eilandjes Lolland, Møl en Falster of de spectaculaire witte kliffen Møns Klint en Stevns Klint aanschouwen.

In het spoor van de Vikingen
Denemarken is gevormd door de Vikingcultuur en overal in het land vindt u nog hun overblijfselen. Bij Jelling, in Jutland, kunt u wandelen tussen de duizend jaar oude runenstenen. Het Vikingmuseum Ladby op Funen heeft een Vikingscheepsgraf waarin een hoofdman werd begraven met al zijn kostbare bezittingen. Bij Lindholm Høje, in de buurt van Aalborg, kun je ronddwalen over de grootste oude begraafplaats in Scandinavië.  Vijf originele Vikingschepen kunt u bewonderen in het Viking Ship Museum in Roskilde, Seeland.

Wilt u ook met de eigen auto op vakantie naar Denemarken? Kies uit een van onze autovakanties Denemarken op deze website of vraag ons om een reis op maat!


..

Twee locaties DK / 9 dagen / Denemarken

Roadtrip Denemarken: Kopenhagen en strand

Combineer een bezoek aan de natuur en stranden van Seeland met een bezoek aan de hippe stad Kopenhagen. U verblijft meerdere nachten in een hotel vlakbij het strand en in een luxe, centraal gelegen hotel in Kopenhagen. Geniet van de prachtige natuur, de heerlijke stranden en de oude en moderne cultuur van Seeland. Dag 1: Aankomst in Denemarken, Zuid-Seeland Vandaag komt u aan in Denemarken. Wij..
Vanafprijs gebaseerd op 8 nachten inclusief ontbijt
9 dagen
..

Drie locaties DK / 10 dagen / Denemarken

Roadtrip Denemarken: Deense Wadden en kastelen

Een korte reis door Jutland en Funen. U verblijft op twee verschillende locaties, vanwaar u de omgeving kunt verkennen. Het eerste deel van de reis brengt u door aan de Deense westkust, met de lange zandstranden langs de Noordzee en de Deense waddeneilanden. Het tweede hotel van deze reis is gelegen aan de zuidkust van het eiland Funen. Vanuit dit hotel kunt u de kastelen van Funen ontdekken,..
Vanafprijs gebaseerd op 9 nachten inclusief ontbijt
10 dagen